Čokoládové lanýže


Čokoládové lanýže vypadají velmi složitě, ale jejich příprava je poměrně jednoduchá. Důležité je použít co nejkvalitnější ingredience, které jim dodají chuť a také lehounkou konzistenci. Ve variantě pro děti můžete rum nahradit trestí nebo vanilkovým aromatem.
Čokoládové lanýže vypadají velmi složitě, ale jejich příprava je poměrně jednoduchá. Důležité je použít co nejkvalitnější ingredience, které jim dodají chuť a také lehounkou konzistenci. Ve variantě pro děti můžete rum nahradit trestí nebo vanilkovým aromatem.
Porce
10 lanýžů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    čokoláda 100g hořká, na namáčení
    máslo 15g pokojová teplota
    rum 10ml například Morgan
    kakao na obalení
    ořechy na obalení
Pokyny
  1. Smetanu přivedeme k varu, sundáme z ohně a přidáme kousky hořké čokolády.
  2. Rozmícháme do hladka, přidáme máslo a opět promícháme.
  3. Přidáme rum a promixujeme ponorným mixérem, aby se vytvořil hladký krém.
  4. Přikryjeme fólií a necháme ztuhnout 2-4 hodiny, ideálně při 15 – 18 °C (v lednici pouze 2 hodiny).
  5. Krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme malé kuličky přibližně o průměru 3 cm.
  6. Kuličky poté necháme zatuhnout.
  7. Rozpustíme si čokoládu tak, aby nebyla horká, měla přibližně 35 °C (můžeme zkusit na ret, aby nás to nepálilo).
  8. Kuličky namáčíme do čokolády a obalujeme v kakau nebo v oříškách.
  9. Necháme zatuhnout a můžeme servírovat.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*